Instagram

Co všechno nabízejí víkendové pobyty pro seniory?

10.02.2019
Cestujeme po Česku

V čem jsou víkendové pobyty pro seniory specifické?

 

Hoteliéři a provozovatelé lázní i penzionů konečně pochopili, že senioři v dnešní době nesedí nečinně doma, ale také rádi vyrazí za odpočinkem nebo poznáním. Děti už mívají zpravidla odrostlé, a tak mají dostatek finančních prostředků na to, aby si dopřáli dovolenou podle svých představ. Proto sestavují víkendové pobytové balíčky na míru právě potřebám věkové kategorie 55+.

Zatímco rodiny s dětmi nejvíce zajímá, kde je nejbližší pískoviště a jak děti během pobytu zabavit, upřednostňují senioři pohodu a klid. V neposlední řadě hraje samozřejmě roli i cena - víkendové pobyty pro seniory bývají cenově zvýhodněné, a tak si je mohou dopřát i ti, kteří nemají peněz nazbyt. Díky zajímavým programům a přiměřeným cenám pobytů si čeští senioři v posledních letech víkendové balíčky oblíbili.

 

Kde všude si můžete víkend pro seniory užít?

 

Pokud vás při pomyšlení na víkendový pobyt pro seniory napadnou okamžitě jenom lázně, máte částečně pravdu. Lázeňské pobyty patří mezi seniory k nejčastěji objednávaným balíčkům. Během procedur a koupelí v lázeňských domech si totiž báječně odpočinou a ve volných chvílích mohou využívat bohaté kulturní nabídky lázeňských měst. Jestliže vás žádné zdravotní neduhy netrápí a chcete si prostě jen užít víkend, můžete si prohlédnout nabídku wellness pobytů nebo pobytů na horách. I v kategorii pobytů pro seniory pak najdete last minute pobyty, které pořídíte opravdu velice výhodně.

 

Které lázně senioři vyhledávají?

 

Vyšší věk s sebou přináší celou řadu zdravotních obtíží, které pomáhá zmírnit právě léčivá voda. Některé z lázní se právě proto hodí pro seniory více než jiné. K takovým patří například:

  • Konstantinovy Lázně - léčivá voda v Konstantinových Lázních vyniká nejvyšším obsahem kysličníku uhličitého v Čechách, proto se lázně zaměřují na léčbu nemocí oběhového systému a pohybového ústrojí. Kromě koupelí a masáží si v lázních můžete zlepšit fyzickou kondici na golfovém hřišti nebo při nordic walkingu.

 

  • Jáchymov - jáchymovské lázně se proslavily jedinečnou termální radonovou vodou. Vodoléčené koupele v lázních Jáchymov zmírňují bolesti kloubů a zlepšují jejich hybnost. Vyzkoušet si můžete také terapii mrazem v kryokabině a funkčnost svého pohybového ústrojí prověřit během vycházek do Krušných hor, které se okolo Jáchymova rozkládají. 

 

Z nabídky seniorských pobytů si vybere aktivní sportovec i milovník lázeňských pobytů. Vydejte se proto na víkendový pobyt pro seniory a zregenerujte se po fyzické i duševní stránce.